Företaget

Företaget

Sagokompaniet AB bildades 1993 av Maria Rossövik som ett utbildningsföretag vilket har utvecklats till ett företag med bredd och kunskap inom utbildning.

Min ambition är att livsglädje, arbetsglädje och tillfredställelse ska genomsyra hela vår verksamhet. Här främjar vi kreativiteten för händer och huvud samt glädje, gemenskap och välbefinnande genom lek och upptåg, sång och musik.

Personal

maria hemsidaMaria Rossövik, pedagog, inspiratör, vinnare av det fina priset Mikelspriset 2012 och samordnare.
Arbetar på heltid sedan 1997 som utbildare och föreläsare runt om i Sverige samt på den egna utbildningsplatsen, Läromedelsförfattare till boken ”Följ med till sagans land” utgiven av Haellqvist & Röstlund i Stenungsund.

Berättandet och kurser i Värdskap – service och bemötande är en av Marias utbildningar.

I berättarföreställningar fängslar hon åhörarna med allt från gammal folktro och mustiga folksagor till skrönor vid elden eller i skogen.
Maria Rossövik fick Mickelpriset 2012

17 juni 2012 av Mikael Thomasson. Nyheter

Berättafestivalen i Ljungby den 15 – 19/6 – 2012 Under berättarfestivalens invigning delades årets Mickelpris ut.

Glad och överraskad vinnare blev Maria Rossövik.

Här följer juryns motivering:

2012 års Mickelpris tilldelas Maria Rossövik för hennes enastående arbete som utbildare inom sagor och berättande. Hon har sedan nittiotalet rest runt i hela Sverige och inspirerat framförallt landets förskolor till sagoarbete.

Det är få andra som, i samma utsträckning, påverkat förskolan till att använda berättande och sagor i verksamheten.

Maria driver även en sagopedagogutbildning där man kan bli diplomerad Sagopedagog. Där har personal inom förskola och fritidshem bland annat möjlighet att lära sig hur man kan använda sagan och berättandet som verktyg för att synliggöra och genomföra läroplanens mål. På dessa sätt gör Maria Rossövik en ovärderlig insats för det munliga berättandet.